Geluidswerend glas

Geluidswerend Glas

In onze drukke wereld worden geluidscomfort en rust steeds belangrijker.

Omdat het meestal onmogelijk is om geluid aan de bron aan te pakken, moet je jezelf er zo goed mogelijk tegen beschermen. We bieden een gamma geluidswerend glas aan waarmee je lawaai buiten houdt zonder de natuurlijke lichtinval te beperken.

Lawaai buiten, licht binnen

Woon je in een drukke straat, dan heb je vast oren naar de doeltreffende en duurzame oplossingen van het gamma Thermobel Phonibel. In deze dubbele beglazing kan combineert men meerdere basisprincipes van akoestische isolatie: dikker glas, een samenstelling van glasbladen met ongelijke dikte, een grotere spouwbreedte én het gebruik van Stratobel gelaagd glas of Stratophone akoestisch gelaagd glas. Stratophone heeft een PVB-folie waarvan de geluiddempende eigenschappen beter zijn dan die van gewone PVB-folie. Zo wordt Thermobel Phonibel een ware barrière tegen lawaai.

Zo houden verschillende soorten Thermobel Phonibel het lawaai buiten.

Thermobel Phonibel in dubbele beglazing met gelaagd glas

Hoe werkt het?

Geluidssterkte wordt weergegeven in decibellen (dB). Wil een geluid niet storend zijn, dan mag het de grens van 35 dB overdag en 30 dB 's nachts niet overschrijden. Geluidswerende beglazing beschermt tegen lawaai afkomstig van alle mogelijke, zoals straatlawaai, stadsverkeer, snelwegen, nabijheid van spoor of luchthavens, enzovoort. Dit type beglazing vergroot het akoestisch comfort in de woning en heeft een betere geluiddempende werking dan gewoon dubbelglas.

Gamma

Wij onderscheiden drie samenstellingen;
1. Asymmetrische Thermobel Phonibel, bestaande uit twee glasbladen van verschillende dikte
2. Thermobel Phonibel S, bestaande uit één of twee bladen gelaagd glas van het type Stratobel
3. Thermobel Phonibel ST, bestaande uit één of twee bladen gelaagd glas met geluidswerende PVB van het type Stratophone.

Prestaties

Een dubbele symmetrische beglazing 4-12-4 (4mm glas - 12 mm afstandhouder - 4 mm glas) levert relatief beperkte akoestische prestaties. Om de prestaties te verbeteren kan men de glasmassa verhogen of twee bladen van verschillende dikten gebruiken. Ook kan men in dubbele beglazing Stratobel of Stratophone gelaagd glas verwerken, dit verbetert niet alleen de akoestische isolatie maar biedt ook bescherming tegen verwondingen, vandalisme en inbraak. Het gebruik van een brede afstandhouder, tot slot, verbetert ook de akoestische prestaties.

Voordelen

Het uitgebreide gamma akoestische beglazingen geeft een geluidsisolatie Rw tot maximaal 51 dB. Thermobel Phonibel kan geassembleerd worden met allerlei andere typen beglazing. Zo zorgt bijvoorbeeld de combinatie met Thermobel Top N+ voor versterkte warmte-isolatie. Thermobel Phonibel kan zowel binnen als buiten worden toegepast.