Houten Ramen

Houten Ramen

Ook houten ramen bieden een goede keuze. Het is het meest authentieke van alle raammaterialen, de beste isolator, en uiterst duurzaam.

Omdat een houten raamprofiel zich makkelijk laat bewerken, bieden wij je verschillende stijlen die ingepast kunnen worden om aan je smaak te voldoen.

Norm - reeks

Strak en elegant. Zo kan de Norm-reeks het best omschreven worden. De Norm-reeks heeft zijn plaats in een modern eigentijdse tot de meest klassieke woning en is daarom niet gebonden aan een bepaalde tijdsgeest, noch specifieke bouwstijl.

Voor wie de franjes van de Retro-en Pastorij-reeks teveel van het goede vindt, is het Norm-raam dus een uitstekende keuze. Of je deze reeks als basis voor uw eigen invulling door hulp-en sierprofielen uit de andere reeksen naar believen te combineren.

Zo kan deze reeks optioneel voorzien worden van extra profielen zoals makelaars, waterneuzen, sierneuzen, steenlijsten, ...

Comfort - reeks

De comfort-reeks lijkt visueel erg veel op de Norm-reeks en kan daarom net als de Norm-reeks geplaatst worden in elke bouwstijl en is eveneens niet tijdsgebonden. Het grote verschil is echter de bredere sectie van de blindkader en vleugel, welke 68mm is voor de Comfort-reeks en 58mm voor de Norm-reeks. Dit laat een hogere glasdikte toe tot 36mm waardoor driedubbel(drievoudig) glas (4-12-4-12-4) tot de mogelijkheden behoort. De Comfort-reeks heeft twee dichtingen voor een optimale sluiting. De Comfort-reeks is dan ook een duurzaam alternatief voor houtskeletbouw en lage energiewoningen.

Retro - reeks

Klassiek, stijlvol, sierlijk, statig en met het nodige oog voor detail. De Retro-reeks straalt op een stijlvolle wijze klasse uit en past zowel in statige herenhuizen, als landelijke woningen. De sierneus- en makelaar, de steenlijst en het diamantje dragen daar als extra visuele accentueringen toe bij.

Enkele voordelen van hout

  • restauratiemogelijkheden : een kras, een beschadiging... kan relatief eenvoudig worden bijgewerkt en onzichtbaar worden
  • gemakkelijk te bewerken
  • met een nieuwe lik verf kunnen de kozijnen nog generaties lang meegaan
  • onuitputtelijke realisatiemogelijkheden : veel houtsoorten, veel ontwerpmogelijkheden, veel afwerkingsmogelijkheden
  • eocologisch
  • hoog wooncomfort : poreus, een lage thermische geleidbaarheid, dus een hoge thermische weerstand en dus een goede isolator
  • onderhoudsvriendelijk : 8 tot 10 jaar onderhoudsvrij
  • brandveilig