Rolluiken

Download hier de folder over rolluiken.

Rolluiken

Creëer een veilige en warme sfeer in huis

Dankzij een uitgebreid productengamma vind je steeds een rolluik dat perfect aansluit bij je leefstijl of budget. Je hebt de keuze tussen PVC-lamellen en een tiental alumium lamellen. De dubbelwandige zijn voorzien van een extra isolatie, en hebben een dikte van 8mm tot 14mm. De rolluikkasten, geleiders en onderlatten zijn beschikbaar in standaardkleuren.

Besparing

De rolluiken bieden een behoorlijke besparing op je verwarmingskosten.
Bescherming tegen inbrekers, gluurders, straatlawaai, warmte en hinderlijk licht.
Kortom, rolluiken verhogen je leefcomfort, zowel in de zomer als in de winter. Kom tot rust in je huis, en creëer er je persoonlijke aangename sfeer.
Tijdens de warme zomermaanden houden je rolluiken de warmte buiten, waardoor een klimaatregeling overbodig is. In de winter houden ze de warmte dan weer gezellig binnen. Zo bespaar je aanzienlijk op je energiefactuur

Gebruiksvriendelijk

De rolluiken worden bediend door middel van een lint, koord, stang of veeras. En natuurlijk kunnen ze ook elektrisch gestuurd worden. Geautomatiseerde besturingssystemen worden steeds meer toegepast en staan garant voor een optimaal gebruiksgemak. Van een individueel gestuurd rolluik tot een volledig geautomatiseerde centrale, het aanbod is heel uitgebreid.

De lichtinval van rolluiken wordt traploos geregeld. Slapen in een goed verduisterende kamer is belangrijk voor bijvoorbeel kleine kinderen of wanneer je nachtwerk doet. Ook het verkleuren van meubilair en tapijt door UV-licht wordt sterk verminderd. Uiteraard is ook privacy een zeer belangrijk argument, vermits niemand kan binnenkijken wanneer je dat niet wenst.

Tijdschakelklokken houden ook handig rekening met zonsopgang en/of zonsondergang indien ze in de kosmische stand gezet worden. Zo kunnen ze tijdens uw afwezigheid toch de indruk wekken dat er iemand thuis is, waardoor ze inbrekers op een afstand houden.

Voorzetrolluiken

Heb je tijdens het ontwerp van je woning niet aan rolluiken gedacht en heb je daar spijt van? Dan kan je in een later stadium nog altijd kiezen voor voorzetrolluiken. Dit type van rolluik is met beperkt breekwerk perfect integreerbaar in een bestaande woning.

Voorzetrolluiken worden aan de buitenzijde van je woning gemonteerd waardoor je interieur niet verstoord of beschadigd wordt. Zo kan je met enkele kleine ingrepen toch van al de voordelen van rolluiken genieten. Voor een permanent, hoge kwaliteit en een maximaal gebruiksgemak.
In ons productgamma vind je ongetwijfeld het rolluik dat perfect aansluit bij je woning en dat bovendien past binnen je budget. Er is keuze uit verschillende types lamellen en verscheidene kleuren. De kast kan zowel afgeschuind als rond. Bovendien kunnen kast, geleiders en onderlat worden gemoffeld in een RAL kleur naar keuze. De kastgrootte hangt af van de hoogte van je raam, het type bediening en de gekozen lamel.

Inbouwrolluiken

Voorzie reeds bij het ontwerp van uw nieuwbouwwoning de nodige plaats boven je ramen voor inbouwrolluiken en profiteer nadien volop van hun voordelen. Inbouwrolluiken zijn warmte- en koudeisolerend. In de winter besparen ze flink op uw verwarmingskosten, in de zomer houden ze de warmte en hinderlijk zonlicht buiten en zorgen ze tegelijkertijd voor een licht- en luchtregeling in je woonkamer.

Bovendien zijn ze onopvallend omdat de onderlat en de geleiders mee kunnen gemoffeld worden in de kleur van de ramen.

Ons grote gamma PVC en aluminium lamellen verzekert dat je de gepaste oplossing vindt voor je realisatie.

Opbouwrolluiken 

Opbouwrolluiken worden voor plaatsing op de werf reeds boven op het raam bevestigd. Het adaptieprofiel en de zijdelingse bevestigingshaken zorgen voor een perfecte, solide montage. De kast is standaard geïsoleerd en is in veschillende varianten verkrijgbaar : in de massa gekleurd, bekleefd met folie. Wanneer je kiest voor een aluminium voorplaat en geleiders dan kan dit gemoffeld worden in elke RAL - kleur naar keuze, ook structuurlakken. De binnenplaat is makkelijk afneembaar en de isolatie eenvoudig uit te nemen, dit maakt dat onderhouds- en herstellingswerken zeer gemakkelijk en snel kunnen uitgevoerd worden.

Enkele voordelen van opbouwrolluiken:

  • Eénvoudige, stabiele montage samen met het raam.
  • Tijd - en plaatsbesparend = kostenbesparend
  • Volledig tocht- wind- en waterdicht
  • Geen extra binnenafwerking nodig
  • Hoge isolatiewaarde (U = 1.08 W/m2K)
  • Extra akoestische demping, geluidsreductie tot 48dB
  •  Verschillende bedieningsmogelijkheden